Fánk

50 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 csipet só
4 ek cukor
8-10 dkg vaj v. margarin
3 tojássárgáka
1 egész tojás
1 dl tej
1/2 Citromhéj

Elkészítés:
Fél pohár langyos tejbe cukor, élesztő, liszt ami ellepi
Ha megkelt, 1 dl tejbe beletenni a tojást és a cukrot, sót, citromhéjat, összekeverni, összeönteni az élesztős keverékkel és a liszttel. Összekeverni, hozzákeverni a megolvasztott vajat. Pogácsa állagú tészta, megszórni a tetejét liszttel, 1 óra alatt megkel.
Sodrófával kinyújtani, kiszaggatni, megkeleszteni. Forró olajban fedő alatt megsütni 180-190 fokon.

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: