Almás pite

Hozzávalók:
40 dkg liszt (ez most 5-5dkg tk búzaliszt, zabliszt, kókuszliszt, a többi sima fehér liszt lett), 20 dkg vaj, 2 ek porcukor (lehetett volna több is) 2 tojás, tettem bele pici sütőport is és kevés mézeskalácsfűszer.

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoltam, rá a tojás, 20 perc pihentetés hűtőben. A töltelék 5 db vékonyra szeletelt hámozott alma, 3/4 tk fahéj, 3/4 bögre cukor, 2 ek liszt, 1 ek citromlé, csipet só, 1/8 tk szerecsendió, plusz egy pici őrölt gyömbér. A tésztát kettévettem, kinyújtottam, kivajazott piteformába tettem, villával megszurkáltam, beleraktam az almát, kifodroztam a szélét, hasítékokat vágtam rá és 215 fokon sütöttem 40 percig. Félidőben fóliacsíkokkal letakartam a szélét és picit levettem a hőt 200 fokra. Nem túl édes, de nagyon könnyű, finom.

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: