Paleo gyümölcskenyér

Hozzávalók:
2 érett banán
2 nagy tojás
4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
30 dkg mandulaliszt vagy kókuszliszt
2 evőkanál lenmag
20 dkg durvára vágott magkeverék (dió, mandula, kesudió, mogyoró, pisztácia)
20 dkg durvára vágott aszalt gyümölcs keverék (füge, sárgabarack, szilva, mazsola, datolya, ananász) 1 teáskanál sütőpor vagy 1 teáskanál szódabikarbóna
negyed teáskanál só.

Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
A tetszőleges formájú sütőtálat olajozd ki vékonyan.
A gyümölcskenyér elkészítéséhez keverőtálban villával pépesítsd a banánokat. Add hozzá a tojásokat és a kókuszolajat, majd turmixgéppel vagy fakanállal jó alaposan keverd össze. Keverd el a lisztben a sütőport vagy szódabikarbónát és a sót.
A liszthez add hozzá a magokat és az aszalt gyümölcsöket, végül a banános keveréket. Simítsd a tésztát a kikent sütőformába, és told a forró sütőbe. Süsd 40 percig. Amikor szépen megpirult, végezz tűpróbát.
Ha a gyümölcskenyér közepe is átsült, vedd ki a sütőből.
Amikor teljesen kihűlt, csak akkor szeleteld.

Forrás: Facebook

Advertisements

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: