Panna bejglije

1 kg liszt
50 dkg margarin (én Liga-t szoktam)
4 tojás
12 dkg porcukor
5 dkg élesztő
4 cl tej az élesztő felfuttatáshoz
csipet só
ebből 6 rúd lesz (jó nagy) szerintem neked elég a fele
töltelék
diós: 60 dkg dió
30 dkg porcukor
10 dkg édes morzsa (keksz)
4 dl vízből szirup, a forróba a dió és mikor hűl, akkor bele a morzsa, esetleg narancshéj és mazsola

mák: 45 dkg mák
30 dkg cukor
4 dl tejből szirup
5 dkg búzadara (nem kell megfőzni)
1-2 reszelt alma, mazsola, narancshéj, reszelt citromhéj (Zsóka fahéjat is tesz bele.
nagyon vékonyra kell nyújtani a tésztát, rákenni a tölteléket, feltekerni és először 1 tojás sárgájával, kitenni a hidegre legalább egy órára, utána a konyhapultra még egy órára (nem baj, ha egy éjszakára) és sütés előtt bekenni a fehérjével. Ekkor kell megszurkálni a tetejét a vastagabb tűvel, mert ha kenés előtt szúrod, akkor bekened a lyukat.

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: