Kefíres lángos

könnyű lágy ,3 napig eláll a hűtőben a tészta .Isteni finom 🙂 1kg liszt
3 db tojás
3 db kicsi kefír
3 evőkanál étolaj (ebből sokkal több kell igaz nem számoltam hogy mennyi, kb. annyi hogy lágynak érezzük a tésztát dagasztáskor ne legyen kemény .) 50 gramm élesztő

Az élesztőt egy kis langyos vízben felfuttatjuk ,össze keverjük az egészet ,dagasztjuk amíg elnem válik az edénytől.Lefóliázva hűtőben hagyjuk pihenni /kelni kb. 1-1,5 órát de ez mindegy is mert én mindig csak annyit sütök ki amennyi épp elfogy ,utána újra hűtőbe teszem a következő sütésik.Olajos evőkanállal-kézzel veszünk ki belőle és nyújtjuk ameddig csak szeretnénk,a levegőben nyújtom (mint pl a pizzasütők a pizzát,dobálni nen dobálom 😀 ) amíg sül az egyik nyújtom a következőt 🙂 forró olajban kisütjük . Én még szoktam ebből a lángostésztából virslis lángost csinálni az is isteni finom 🙂 sima virslivel akár csípőssel is lehet .keverek ki egy kis ketchupot oregánóval ,ezzel megkenem a kinyújtott lángost majd rakok bele pirítotthagymát és a virslit becsomagolom a tésztával és lassan körbeforgatva kisütöm ,tejföllel,sajttal szoktuk enni .

Advertisements

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: