Céklás-répás hering

a céklát egészben, héjával (szerintem így finomabb) főzöd vagy sütöd (ahogy jobban kedveled az ízét). Lereszeled, leraksz egy réteget egy zárható dobozba. Vöröshagymát és répát ízlés szerinti formára vágsz (én a hagymát vékony félkarikára, a répát pedig irtó vékony karikára szeretem, de az utóbbit is lehet pl reszelve) és a kettőt együtt bepácolod kicsi ecet, só, édesítő elegyébe (ennek én hagyni szoktam egy kis időt, mondjuk amíg sül a cékla). A céklarétegre jön egy réteg hering, filézett makréla (Penny), erre a pácolt hagyma és répa, majd még egy réteg cékla, a tetejére joghurt, én a görögöt szeretem mert a simától leves lesz. Ízlés szerint sózom és borsozom a rétegeket, a joghurtba pedig néha keverek egy kis kaprot is.

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: