Kakaós csiga

Kakaós csiga 1.:
250gr tejszín;
50gr tejföl;
250gr túró;
30gr élesztő;
80gr étolaj;
450gr tk liszt;
76gr sikér;
74gr kenyérliszt (nálam ez általában DW zero6 lisz);
20gr negyedannyi;
1 tojás;
Csipet só;
Ha túl lágy a tészta, 1-2 ek zabkorpa.
A tejszínben elkavarom az élesztőt, az áttört túróhoz hozzáadom a többi hozzávalót és jól kidagasztom. Kb. Egy óra alatt lefedve a duplájára kelesztem, majd ketté veszem a tésztát, mert így könnyebb kezelni. Lisztezett deszkán 3-4mm-es téglalappá nyújtom, megkenem a töltelékkel (nálam az házi nutella vagy olvasztott margarin, negyedannyi és kakaópor keveréke. Mennyiséget ide nem írok, mindenkinek más az ízlése töltelék vastagság és édesség terén, tehát tessék kikísérletezni), feltekerem, majd kb. ujjnyi vastagra szeletelem. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom (szellősen, mert nőlni fognak), amíg a sütő bemelegszik 180 fokra (kb.10perc) addig pihentetem, majd 20-25 perc alatt megsütöm. Jó étvágyat!

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: