Teljes kiőrlésű lángos

Hozzávalók:

40 dkg tk. búzaliszt
10 dkg finomliszt
1tk. só
2,5 dkg élesztő
2 tojás
3dl kefír vagy aludt tej

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a hozzávalókat és kelesszük kétszeresére. Mivel deszkán nem formázható, a tálba öntsünk egy kevés olajat. Kézzel formázzuk és süssük ki bő forró olajban. A kefír miatt nem szívja magába az olajat, másnap is finom, a megmaradt tésztát le lehet fagyasztani.

Advertisements

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: