Dagasztás nélküli kenyér

Hozzávalók a fél kilós kenyérhez:

  • 375 g finomliszt
  • 5 g instant élesztő
  • 0.5 ek só
  • 2 dl víz (meleg)
  • 1 dl tej
  • 0.5 ek méz
  • 0.3 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

Először a száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük egy dagasztótálban. A méznek fúrunk egy lyukat a lisztbe és belecsorgatjuk, majd beleöntjük a langyos tej és meleg víz keverékét, majd az olajat. Összegyúrjuk. Tegyük a konyharuhával borított tálat 1,5 órára meleg helyre, hogy a tészta megkeljen. A sütőt előmelegítjük 230 fokra és betesszük a kenyérsütésére használt fedeles edényünket, hogy átforrósodjon. Erre azért van szükség, hogy a tészta ne ragadjon bele, hanem készre sülve szépen kicsússzon belőle. Megkelt tésztánkat óvatosan, ujjainkkal segítve kiborítjuk a tálból egy lisztes felületre (tetejét is lisztezzük meg picit) és a sütőforma alakjára igazítjuk óvatosan. Majd a forró edényt kivéve, "beledobjuk" a tésztát, rátesszük a fedelét és betesszük sülni. 20 percig sütjüklefedve 230 fokon. Ezután levesszük a fedőt és a hőfokot is 200 fokra, majd még további 10 percig sütjük. Figyeljük, hogy ha szép aranybarna lett, készen is van. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: