Villámgyors hacsapuri

Screen shot 2016-05-10 at 12.08.14 PM

A hacsapuri egy grúz túrós lepény.

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 25 dkg túró
  • 3 dkg vaj vagy 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 csapott teáskanál só

Elkészítés:

Keverjük el a felvert tojást a tejjel. Adjuk hozzá a lisztet. Keverjük össze a túrót a reszelt sajttal. Adjuk hozzá a tésztához. A sót óvatosan adagoljuk, mert a sajt is sós.

Egy 28 centi átmérőjű serpenyőt olajozzunk be és forrósítsuk fel. Öntsük bele a tésztát, süssük le, majd alacsony lángon süssük fedó alatt, míg az alja prisora nem sül. Ekkor óvatosan fordítsuk meg és fedő nélkül, erősebb lángon fejezzük be a sütést. Melegen, cikkekre vágva fogyasszuk.

 

Receptneked.hu

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: