Yorkshire puding

A Yorkshire puding szerintem a palacsinta felfújt (David Eyre pancake) kistestvére. 🙂 Ez egy muffinos verzió, de az eredeti tulajdonképpen megegyezik a palacsinta felfújttal. Az elv mindenesetre ugyanaz. Viszont nem édes, hanem egy köretként tálalt könnyű, sós tészta.

Hozzávalók:
2 tojás (közepes vagy nagy)
100 g liszt
100 ml tej
só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

Mivel felfújtról van szó, kulcskérdés, hogy mind a sütő, mind a sütőforma és a zsiradék megfelelően forró legyen.
Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. A mini Yorkshire pudingok muffin formában készülnek. Tegyünk minden formába kb. 1/3-1/2 teáskanál hőálló zsiradékot, pl. kacsazsír, libazsír, napraforgó olaj, kókuszolaj.
Tegyük a muffin formát a sütőbe legalább 10-15 percre, hogy teljesen átforrósodjon a sütő, a sütőforma, és a zsiradék is.
Közben keverük össze tésztát. Ehhez keverjük el a tojást, lisztet és tejet, sózzuk és borsozzuk, ízesítsük őrölt szerecsendióval.
Ha elég forró a zsiradék, öntsüka formákba a tésztát. Ez a mennyiség 12 nagyobb muffinformára elegendő. Nyissuk ki a sütő ajtaját, húzzuk ki a tepsit, és gyorsan dolgozva öntsük bele a tésztát a formába, kb. negyedig.
Toljuk vissza azonnal a tepsit és csukjuk be a sütő ajtaját.
Süssük 20 percig, és közben ne nyissuk ki a sütőt.

Forrás: Rántotthús Wokban

Alternatív recept: Mirelle

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: