Húsvéti kalács

husveti kalacs

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kk. só
  • 60 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dl 30%-os habtejszin
  • 1 dl zsíros tej
  • 2 dkg friss élesztő

Tetejére:

  • 1 tojás

A dagasztógépbe belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. A tésztát dagasztani kezdjük. Kb. 10-15 perc alatt szép sima, rugalmas, fényes felületű tésztát készítünk.
A bedagasztott tésztát tálba tesszük és 30 -35 percig kelni hagyjuk, szobahőmérsékleten.
A tésztát gyúródeszkán 4 felé vágjuk, kígyóvá sodorjuk és 10-15 percig pihentetjük és tortaformában összefonjuk.
A megformázott kalácsot azonnal lekenjük egy egész, felvert tojással és 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.
A sütőt ezalatt előmelegítjük 175 fokra.
A megkelt kalácsot megint lekenjük tojással és a forró sütőbe toljuk.
Sütési idő kb. 30 perc.
A kész kalácsot rácson hűtjük ki.

Forrás: Limara péksége

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: