Kínai pirított gőzgombóc – Chinese Dumpling

dumpling

Recept:

Tegnap nekiálltam megcsinálni, 3 különböző receptből állt össze és isteni lett. A tészta 25 dkg finomliszt, kb. 9 cl vízzel és egy kiskanál sóval összekeverve. Jó rugalmas, sima felületű tésztát kapunk, amit félreteszünk pihenni. 20 dkg sovány sertéshúsból készül a töltelék. Kell bele egy felvert tojás, egy evőkanál szójaszósz, kevés szezámolaj, 3 gerezd fokhagyma, egy kis darab gyömbér lereszelve, és egy kevés apróra vágott zöldség. Én káposztát, spenótlevelet, sárgarépát, zellerszárat és újhagymát aprítottam bele, de összesen kb. 2 evőkanálnyit. Ezt jól összekeverjük. A tésztát négyfelé vesszük, minden negyedet 2 cm vastag kígyóvá sodrunk és ötfelé vágjuk. A levágott darabokból kis golyókat formázunk és sodrófával vékony, kb. 8 cm átmérőjű körlappá kinyújtjuk. MIndegyik körlap közepébe teszünk egy sovány evőkanál tölteléket, vigyázva, hogy a szélén, ahol összehajtjuk, ne érjen hozzá a tésztához a töltelék, mert akkor nem ragad össze. Én a biztonság kedvéért egy kis lisztes vízzel megkentem a szélét, hogy tutira összeragadjon. Egy sütőlapra sorakoztattam őket, 20 darab lett ebből a mennyiségből. A sütés: felhevítünk egy teflon serpenyőt, vékonyan megkenjük olajjal, és kicsit megpirítjuk a gombócokat, (nekem 7 fért bele egyszerre) majd kevés vizet öntünk alá (vigyázat, fröcsköl) és fedő alatt 8 percig gőzöljük, majd megfordítjuk és a másik oldalán még 5 percig gőzöljük, majd a legvégén lesütjük, hogy ropogós legyen az alja.

Szósz:

Negyed bögre szójaszószt összekeverünk egy evőkanál rizsecettel és egy kiskanál szezámmaggal. Lehet bele aprítani snidlinget vagy újhagymát is. Melegen tálaljuk.

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: