Tortilla

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt
  • 1 tk só
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 bögre olaj
  • 1 bögre víz
  • 1/4 bögre tej

Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, és gyúrjuk át, amíg gombóccá össze nem áll. Osszuk 16 részre és formázzunk belőle gombócokat. Hagyjuk pihenni 20 percig.
Kilisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki egyenként 6-8 in átmérőjű korongokká. Egy serpenyőt hevítsünk 200 fokra és kenjük be vékonyan olajjal. Süssük meg a tortillát 2-4 percig, amíg aranyszínű nem lesz, majd fordítsuk át és a másik oldalát is süssük meg. Azonnal tálaljuk. 3 napig eláll a lezárt dobozban szobahőmérsékleten.

Advertisements

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: