Szirnyiki – orosz túrós lepény

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 3-4 evőkanál liszt (függ a túró nedvességtartalmától, bármilyen liszt jó)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál cukor
  • kevés olaj (a serpenyőt kikenéséhez)

Elkészítés:

Tésztát összegyúr, kicsit pihentet, majd golyókat formál, kicsit kilapít, lisztbe forgat, majd serpenyőben mindkét oldalát megsüt, kb. úgy mint a palacsintát, csak ebből egyszerre többet süt. Lehet tejföllel, lekvárral, gyümölccsel, stb. tálalni.

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: