Farsangi fánk

Hozzávalók:

60 dkg finom liszt4 evőkanál cukor
4 tojássárgája
1 csipet só
1+ 2,5 dl langyos tej
8 dkg olvasztott vaj vagy margarin
3 dkg friss élesztő

Elkészítés:

1 dl langyos tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 kanál lisztet és elkeverjük. Félretesszük 15 percre amig felfut. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a többi cukrot és elkeverjük. Mélyedést készitünk a közepébe és ide tesszük a tojások sárgáját és a többi langyos tejet. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt is, összedogozzuk és apránként beledolgozzuk az olvasztott vajat. Könnyű, lágy, hólyagos tésztát kell készíteni. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, óvatosan kinyújtjuk és szaggatjuk. A deszkán még hagyjuk kelni 15-20 percig, ezután sütjük. Azt a felét tegyük felülre a sütésnél, ami addig a deszkán volt, így szalagos lesz. Az első oldalát fedő alatt sütjük, a másik oldalát fedő nélkül.

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: