Barackhabos képviselőfánk

Hozzávalók 6 fánkhoz:

A tésztához

  • 2 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál cukor (kk)
  • 20 dkg finomliszt
  • 6 db tojás
  • 20 dkg margarin

A krémhez

  • 30 dkg őszibarack (vagy sárgabarack)
  • 8 dkg porcukor
  • 140 ml gyümölcsjoghurt (barackos)
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatinfix

A tetejére

  • 1 ek porcukor

Elkészítés:

  1. A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet.
  2. Addig keverjük, míg sűrű nem lesz és elválik a tészta az edény falától. Levesszük a tűzről, és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat a masszához.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagcsöves nyomózsákból halmokat, vagy sima fejjel gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert a tészta térfogata kétszeresére nő.
  4. Forró sütőben sütjük kb. 20 percig, amíg szép világosbarna nem lesz. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta. Ha mód van rá, hagyjuk a sütőben, nyitott sütőajtó mellett kihűlni a tésztát.
  5. A barackokat egy pillanatra mártsuk forró vízbe, majd szedjük le a héját. A húsát vágjuk apró kockákra, és keverjük el a joghurttal és a porcukorral.
  6. Verjük a tejszínt kemény habbá a zselatinfix-szel a zacskón található utasítás szerint, és forgassuk a joghurtos barackhoz.
  7. Rakjuk hűtőbe, amíg kicsit dermed, addig a fánkoknak vágjuk le a kalapját.
  8. Ha a krém elvesztette folyós állagát, kanalazzuk habzsákba és töltsük a fánkokba.
  9. A kalapot illesszük vissza, és szórjuk meg porcukorral.
  • sütési hőfok: 220°C

Forrás: NoSalty

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: