Panna kiflije

pannakifli

Hozzávalók:

30 dkg liszt (5 rétes, 10 fehér, 7.5 rozs, 7.5 zab)
2.5 dl kefír vagy joghurt
1 ek olaj
1 tk só
1 ek cukor
1 dkg élesztő

Elkészítés:

A dagasztógép üstjébe tegyük bele az olajat és rá a kefírt, sót, cukrot, lisztet. A tetejére morzsoljuk rá az élesztőt. Dagasszuk meg, utána duplájára kelesztjük. Nyolc részre osztjuk, csepp alakúra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és feltekerjük. A tepsiben még 20 percig kelesztjük. 200 fokon sütőzacskóban vagy letakart tepsiben sütjük. A sütő aljába tegyünk egy tál vizet.

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: