Braciola

Hozzávalók 6 főre:

  • 12 hajszálvékony szelet marhacomb
  • 12 szelet pármai sonka, vagy bármilyen más levegőn szárított sonka
  • 100 gr parmezán sajt (én pecorinot is tettem bele, sokkal intenzívebb az íze)
  • 100 gr fenyőmag ( ha nincs otthon, helyettesítheted hámozott mandulával és ha a mélyebb ízeket szereted, „használat előtt” megpiríthatod kissé)
  • 4-5 evőkanál (kb 3-4 csokor) apróra vágott petrezselyem
  • 2 ek mazsola (ha nem vagy mazsola rajongó, hagyd ki)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes hagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 750 ml passata azaz paszírizott paradicsom
  • 2-3 babérlevél
  • 1 kk szárított csili pehely
  • 1 tk cukor
  • Só, bors
  • Olíva olaj
  • Fogpiszkálók

Kérd meg a hentest, hogy4-5 mm vastagra vágja a marhacomb szeleteket. Még ki is klopfolhatod őket Aprítsd a petrezselymet és tedd egy tálba. Reszeld le a sajtot és rakd mellé. Nyomj bele 2 gerezd fokhagymát. Késsel, vagy aprítógépben aprítsd a fenyőmagot, de tényleg csak éppen hogy. Tedd a tálba ezt is. Ha szereted a mazsolát, azt is aprítsd és tedd a töltelék többi hozzávalója mellé. Keverd az egészet alaposan össze. Fektess egy marhaszeletet vágódeszkára. Sózd, borsozd, majd fektess rá egy vékony szelet pármai sonkát. Tégy az egyik végébe egy csapott evőkanál tölteléket, majd óvatosan, szorosan tekerd az egészet fel. Rögzítsd a hengert fogpiszkálóval. Tégy így az összes hússal. Végy egy vastag fenekű, vagy ha van otthon, öntöttvas lábost. Önts bele egész kevés olíva olajat, majd közepes lángon, több részletben pirítsd a tekercsek minden oldalát aranyszínűre. Vedd őket ki, tedd félre.
Párold a lábasban a felaprított hagymát üvegesre, majd tedd hozzá az apróra vágott maradék 2 gerezd fokhagymát. Vigyázz, a fokhagyma ne kezdjen barnulni, mert úgy keserű lesz! Add hozzá a cukrot. Öntsd bele a vörösbort majd forrald addig, míg a mennyisége a harmadára csökken. Tedd a lábasba vissza a húsokat, a levet, amit eresztettek se felejtsd mellé önteni! Tedd hozzá a csilit és babérlevelet, öntsd nyakon a paradicsommal, takard le és a „legtakarékabb” lángon (én 1-es fokozaton csináltam), vagy sütőben 100 fok körüli hőmérsékleten főzd minimum 3 de akár 5 órán keresztül. Közben kóstold, és sózd borsozd, de csak enyhén, mert amikor majd beforralod a mártást, az ízek jóval intenzívebbek lesznek. Akkor jó, amikor a hús már valóban vajpuha. Ekkor óvatosan, húscsipesszel vedd a tekercseket ki, és nagy lángon forrald be a mártást, míg kellemesen sűrű, paradicsomszósz állagú nem lesz.
Tedd vissza a húsokat, melegítsd át és tálald kuszkusszal, tésztával, vagy ropogós, friss kenyérrel.

Forrás: http://hazisafrany.blog.hu/2015/01/25/braciola

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: