Dinnyés gumicukor

Nem vagyok valami nagy gumicukor rajongó, de az el nem készült mézeskalács házikóhoz vettem néhány fajtát, és egész gyorsan elfogyott.

Screen shot 2015-01-01 at 10.26.24 PM

Hozzávalók:

4 bögre kockára vágott görögdinnye
6 ek zselatin
1/2 bögre frissen facsart citromlé
1/4 bögre méz

Elkészítés:

Pürésítsük a görögdinnyét, majd szitán szűrjük le. Kb. 2 bögre dinnyelénk lesz. Fölözzük le a fehér habot a tetejéről. Felezzük el a dinnyelét, az egyik felét tegyük keverőtálba, a másik felét egy kis nyeles lábasba. Szórd rá a zselatint a tálban lévő dinnyelére. Hagyd állni, amíg fel nem oldódik.
A lábasban levő dinnyelét melegítsd fel, de ne forrald. Keverd össze a kettőt, amíg egynemű nem lesz. Add hozzá a citromlét és a mézet és keverd el. Öntsd formákba és hűtsd le. Kihülés után borítsd ki a formából. Szobahőmérsékleten vagy hűtve tárolandó.

Forrás: Meatified

 

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: