Mézeskalács recept a Facebookról

Azonnal puha mézeskalács!!! (és utána is sokáig, nem kell dobozba tenni!!)

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • mokkáskanál szódabikarbóna
  • fél csomag mézeskalács fűszerkeverék (bármilyen)
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1,5 dl méz
  • 2 kis tojás

mezeskalacs2

Elkészítés:

Az anyagokat összegyúrjuk, nem szükséges pihentetni, de ha akarja valaki, pihentesse kicsit. Fél cm-re kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsire sorakoztatjuk, megkenjük pár csepp ételfestékkel kevert tojássárgájával és előmelegített sütőben kb 170 fokon max. 10 percig sütjük, ne tovább!! Még akkor sem, ha túl puhának érezzük. Ezután fehér mázzal díszítjük egy kis zacskó segítségével, aminek a sarkára nagyon apró lyukat vágunk éles ollóval.

Díszítő fehérmáz:

  • 1 kisebb tojás fehérje
  • kb 24 dkg cukor
  • pár csepp citromlé

A színes máz, amivel sütés előtt lekenjük a kiszaggatott formákat: 1 tojássárgája, pár csepp piros festék és még egyszer egy tojássárgája, pár csepp zöld ételfesték. Ez a mézeskalács recept nagyon finom, puha, ízletes, nem túl fűszeres ízű, nem túl édes, pont jó minden.

mezeskalacs3

Forrás: Borda Ildikó

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: