Lazacos póréhagymás quiche

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 1 1/2 bögre liszt
  • néhány kiskanál jeges víz

a töltelékhez:

  • 20 dkg lazacfilé
  • 2 szál póréhagyma
  • 3 dkg feta sajt
  • 2 tojás
  • 1/2 bögre tej
  • só, bors, fűszerek

A tésztát a spenót quiche recept alapján elkészítjük, 180 fokon elősütjük. Közben a felszeletelt lazacot pici olajon fedő alatt megpároljuk, majd a visszamaradó lében megpirítjuk a póréhagymát. Volt itthon friss spenótlevél, abból is fonnyasztottam egy maréknyit. A lazacot és a zöldségeket elrendezzük az elősütött pitében, rászórjuk a feta sajtot, majd leöntjük a tojás és a tej keverékével, amit megfűszereztünk. Betoljuk a sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Mennyei.

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: