Pirított kelbimbó fokhagymával

Roasted-Brussels-Sprouts-articleLarge

Hozzávalók:

  • 1/2 kiló kelbimbó
  • 4-6 ek olivaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 ek balzsamecet

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Tisztítsuk meg a kelbimbókat és vágjuk félbe. Hevítsük fel az olajat az öntött vas serpenyőben. Helyezzük vágott felükkel lefelé a serpenyőbe a kelbimbót. Adjuk hozzá a fokhagymát, sót, borsot. Süssük háborítatlanul, amíg a kelbimbó meg nem barnul, és puhul, majd tegyük a sütőbe és süssük, időnként megrázogatva kb. 1/2 órán keresztül. Keverjük hozzá a balzsamecetet és forrón tálaljuk.

Forrás: The New York Times

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: