Orosz lazac pite Alaszkából

Nem fogom az összes receptet bemásolni a New York Times Hálaadásnapi listájáról, de íme az egyik kedvenc:

Orosz lazac pite Alaszkából

Hozzávalók:

  • 3 ek vaj
  • 1 kockára vágott vöröshagyma
  • 20 dkg megtisztított, felszeletelt gomba
  • ½ fej káposzta, apróra vágva
  • 1 ek vörösborecet
  • só és bors
  • 1 ek szűz olivaolaj
  • ½ kg lazacfilé
  • 2 réteslap
  • 2 bögre főtt barnarizs
  • 1 főtt tojás
  • 1 felvert tojás
  • ½ bögre cheddar sajt
  • ½ bögre prézli
  • 2 ek apróra vágott petrezselyem
  • ¼ bögre tejszín

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Közepes-alacsony lángon olvasszuk meg a vajat egy nagy teflon serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és főzzük, időnként megkeverve, amíg meg nem puhul, körülbelül 7 perc alatt. Keverjük hozzá a gombát, káposztát és az ecetet; kapcsoljuk magasabb fokozatra a lángot. Fedjük le és süssük 4 percig; vegyük le a fedőt és főzzük további 2 percig. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre a zöldségeket.

Most abba kell hagynom a fordítást. 🙂 A többi google translate.

Törölje ki serpenyőben, adjuk hozzá olívaolajat, és állítsa át a közép-magas hő. Add a lazac és a szezonban enyhén sóval és borssal. Cook lazac 5 perc oldalon; távolítsa el a lemezt, és hagyjuk kihűlni. Flake lazac nagy mennyiségű és tegye félre.
Állítsa a lap leveles tészta egy enyhén lisztezett felületen. Finoman forgassa, amíg meg nem elég nagy ahhoz, hogy elférjen egy 9-es mély-tál pite lemez. Transzfer tészta a pie lemez, így extra tésztát kendő alatt él.
Spread barna rizst alján tészta. Hámozzuk meg és vágjuk a kemény tojást, majd hozzáadjuk a pitét, majd pikkelyes lazac. Megszórjuk sajttal, majd a zsemlemorzsával. Halom zöldség keverék tetejére. Megszórjuk petrezselyemmel és szitáló eső krémet a tetején.
Roll ki a maradék lapot leveles tészta egy enyhén lisztezett felületen, amíg elég nagy ahhoz, hogy fedezze pite. Ecset peremének alsó tészta vízzel és helyezze második lapra a tészta közvetlenül a tetején. Használja konyhai olló, vagy a nyesedék kést, vágja le a felesleges tésztát. Használja a villát, hogy préselje a széleit a pite együtt, és segítse a lap tészta betartani.
Vágott egy pár apró rések a tetején a pitét, hogy gőz menekülni. Brush tetejére pite felvert tojással. Sütjük, amíg a tészta puffos és aranybarna, 35 és 40 perc.

Wipe out skillet, add olive oil and set over medium-high heat. Add salmon and season lightly with salt and pepper. Cook salmon 5 minutes per side; remove to a plate and let cool. Flake salmon into large chunks and set aside.
Set a sheet of puff pastry on a lightly floured surface. Gently roll out until it is large enough to fit a 9-inch deep-dish pie plate. Transfer pastry to pie plate, allowing extra dough to drape over edge.
Spread brown rice over bottom of pastry. Peel and chop the hard-boiled egg, then add to pie, followed by flaked salmon. Sprinkle with cheese, then bread crumbs. Mound vegetable mixture on top. Sprinkle with parsley and drizzle cream over top.
Roll out remaining sheet of puff pastry on a lightly floured surface until it is large enough to cover pie. Brush rim of bottom pastry with water and place second sheet of pastry directly on top. Using kitchen scissors or a paring knife, trim off excess dough. Use a fork to crimp the edges of the pie together and help the sheets of pastry adhere.
Cut a few small slits in the top of the pie to allow steam to escape. Brush top of pie with beaten egg. Bake until pastry is puffed and golden brown, 35 to 40 minutes.

Forrás: NYT

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: