Kelbimbó levél és zsenge spenót párolva

wellveggie_sprouted1-articleLarge-v2

Hozzávalók:

  • ½ kg kelbimbó
  • 2 ek extra szűz oliva
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 ek juharszirup
  • 4 bögre zsenge spenótlevél
  • 2 csipet tengeri só
  • ½ bögre mandula

Elkészítés:

A kelbimbókat egyenként szedjük leveleire. A középső, tömör részt tegyük félre más célra.
Közepes lángon hevítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a kelbimbó leveleket és süssük körülbelül 30 másodpercig. Adjuk hozzá az ecetet és a juharszirupot, és rázzuk össze, hogy egyenletesen bevonja mindenhol a szósz. Adjuk hozzá a spenótot a serpenyőben, és fonnyasszuk meg. Jobb, ha picit nyers marad, mivel saját levében tovább fő.
Hintsük meg sóval és Marcona mandulával és azonnal tálaljuk.

Forrás: NYT

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: