Zakuszka

120612_zakuszka03

Hozzávalók:

  •  2 kg padlizsán
  • 2 kg piros húsú paprika (pritamin vagy kápia)
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 dl napraforgóolaj
  • 1/2 l friss paradicsomlé vagy 2 dl sürített paradicsom
  • 2 nagyobb szem paradicsom
  • 2 babérlevél
  • 1 ek szemes feketebors
  • 1-2 tk só

Elkészítés:

A padlizsánt szurkáljuk meg villával, ha nincs nyílt tüzünk, villára szúrva forgassuk meg a gázláng fölött és 240 fokos sütőben süssük feketésre.

A paradicsomot és a paprikát kockázzuk fel. A paprikát az olaj 3/4-n pároljuk meg. A megsült padlizsánt kaparjuk ki a héjából. Az apróra vágott hagymát a maradék olajon pirítsuk meg, majd a kikapart padlizsánnal adjuk a paprikához. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a paradicsomlevet vagy sűrített paradicsomot és a felkockázott paradicsomot. Ízesítsük a sóval, babérral, feketeborssal. Az összes hozzávalót időnként kavargatva két órán át főzzük, hogy az ízek összeolvadjanak és elfőjjön a leve. A végén szedjük ki a babért és adagoljuk kisebb üvegekbe. Gyorsan zárjuk le és dunsztban hagyjuk lassan kihűlni. Ha a hagymát és a paprikát ledaráljuk, krémesebb lesz.

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: