Tapenade (olívabogyó-pástétom)

Olive-Tapenade

Hozzávalók:

  • 20 dkg magozott olívabogyó
  • 10 szardellafilé (más recept szerint 2)
  • 2 ek kapribogyó
  • 2 ek olívaolaj
  • feketebors

Esetleg:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek citromlé

Elkészítés:

Az alaposan leöblített olívabogyót, a szardellafilét és a lecsepegtetett kapribogyót összemixeljük robotgéppel, majd kevés olívaolajat adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. Őrölt borssal, esetleg néhány csepp citrommal és/vagy zúzott fokhagymával ízesíthetjük.

Érdemes 1 napot állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek. A tapenade-ot kenyérre kenve fogyasztjuk, előételnek, vendégvárónak kiváló. Jól illik paradicsomsalátba vagy joghurtos uborkasalátához, friss sajtokhoz is.

Ez az alaprecept tovább variálható:
– 1 evőkanál mustárral vagy
– kevés chilivel vagy
– friss zöldfűszerrel (kakukkfű, bazsalikom 2-3 levél) vagy
– 2 evőkanál konyakkal (ebben az esetben kevesebb olajat adjunk hozzá)

Forrás: Mindmegette

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: