Baba Ganoush

Baba-ganoush-recipe

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 1/4 bögre tahini
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 bögre citromlé
  • 1 csipet őrölt kömény
  • só, ízlés szerint
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 ek finomra vágott petrezselyem
  • 1/4 bögre fekete olívabogyó

Elkészítés:

A padlizsán héjját égessük meg láng felett. Ezután a megszurkált padlizsánt tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe. (15-20 perc?) Hát, ez nekem nem igazán ment, a láng felett nem akart megfeketedni, sütni viszont sokkal hosszabb ideig kellett, legalább 1 órán át. Amikor már jól le lehetett húzni a bőrét, még mindig nem sült át eléggé, meghámozva visszatoltam egy jénaiban még 2 percre.

Vegyük ki a sütőből, kaparjuk ki a héjából és zúzzuk péppé egy villával. Adjuk hozzá a tahinit, fokhagymát és citromlét, a köményt és keverjük jól össze. Sózzuk meg, majd adagoljuk felváltva a tahinit és a citromlét, ha szükség lenne rá. Tegyük sekély tálba és a közepébe egy kanál hátuljával készítsünk kis mélyedést. Csepegtessünk rá olívaolajat és szórjuk meg petrezselyemmel. Olivabogyóval tálaljuk.

 

Advertisements

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: