Vilmos herceg esküvői keksztortája

Screen shot 2014-11-28 at 12.58.13 PM

– 350 g vajas teakeksz
– 200 g fekete csokoládé + 50 g a bevonathoz
– 150 g puha vaj
– 100 g barna cukor
– 100 g darált mogyoró
– 1 tojás
– 1 teáskanál vanília kivonat
– 3 cl konyak

Egy 23 cm-es tortaforma oldalát kivajazzuk, az alját kibéleljük sütőpapírral. A kekszet és a mogyorót durvára daráljuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, míg lágy és homogén lesz.
Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett és keverjük bele a cukros-vajas keveréket, majd ha felolvadt, hozzáadjuk a felvert tojást és vízgőz felett simára keverjük a masszát. Ezután keverjük hozzá a kekszdarabokat, majd a mogyorót. Ekkor adjuk hozzá a vanília kivonatot és a konyakot is. A masszát simítsuk bele az előkészített tortaformába, és kb. 3 órára tegyük a hűtőbe.
Ezután olvasszuk fel a tetejére szánt 50 gramm csokoládét. A tortát vegyük ki a tortaformából, és kenjük a rá. Tegyük vissza a hűtőbe, míg a csoki megszilárdul, és fogyaszthatjuk. Két dologra érdemes figyelni: Egyrészt, hogy tényleg jó legyen a keksz, az omlós Butter Cookie névre hallgató vagy a Vajas Teasütemény nevű dologk jöhetnek szóba. Ha kemény nem lesz finom. Másrészt, a vastagságra, ezért jó ha van tartalék anyag, mert ha vékony lesz elég fura.

Forrás: 2 cica konyhája

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: