Bazsalikomos paradicsomlekvár | Kaldeneker Lekvárosház

paradicsomlekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg érett paradicsom (a legjobb a Lucullus fajta – kevés maggal, kevés lével, húsosabb)
  • 1 tk só
  • 10-15 dkg cukor
  • fél citrom leve
  • 3 teáskanál pektin
  • 3-4 szál bazsalikom

A paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk egy percre, kivesszük, hideg vízzel telt edénybe tesszük, majd a héját lehúzzuk. A paradicsomot összevágjuk, majd feltesszük a tűzre főni egy kis cukorral.

Amíg a paradicsom fő, addig egy kis edényben összekeverjük a pektint a cukorral, és a megmosott bazsalikomot metéltre vágjuk.
A pektinnel elkevert cukrot hozzáadjuk a paradicsomhoz, kevergetve besűrítjük, megsózzuk. Hozzáadjuk a bazsalikomot is (még akár chilit is tehetünk bele, vagy zellerlevelet). Öntsük hozzá a citromlevet is, és kóstoljuk meg, ha szükséges, még utána ízesítjük. Savanyíthatjuk fehér vagy vörös borecettel vagy fehér balzsamecettel is.

Már tölthetjük is a tisztára mosott üvegekbe. A betöltött üvegeket állítsuk öt percre fejre, így csírátlanítsuk az üveget.

http://www.lekvaroshaz.hu/receptek/bazsalikomos-paradicsomlekvar

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: