Serpenyős kukoricakenyér

cornbread

Hozzávalók

4 ek vaj
2 bögre kukoricadara
1 ek cukor
1 tk szódabikarbóna
1 1/2 tk só
2 nagy tojás
2 bögre író vagy aludttej
1 csípőspakrika (jalapeno) apróra vágva (2 ek)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Helyezzük a vajat öntöttvas serpenyőbe és tegyük a sütőbe, míg fel nem olvad és a serpenyő át nem melegszik, kb. 3-5 percre.
Egy közepes méretű tálban keverjük össze a kukoricadarát, cukrot, szódabikarbónát és a sát. Egy nagy méretű tálban verjük fel a tojást az íróval.
Vegyük ki a serpenyőt a sütőből és öntsük a vajat az írós keverékbe, keverjük el. A maradék vajat kenjük szét a serpenyő belsején egy ecsettel.
Keverjük össze az írót a kukoricadarával, és adjuk hozzá a jalapenot. Öntsük a keveréket a serpenyőbe. Süssük aranyszínűre, kb. 25 perc alatt. Szeletelés előtt hagyjuk állni legalább 10 percig.

Forrás: Real Simple 2005 jan/feb

 

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: