Rebarbara zselé

Rebarbara zselé http://wp.me/p2Wzyw-6K

Rebarbara zselé http://wp.me/p2Wzyw-6K

Hozzávalók:

1/2 kg darabokra vágott rebarbara
1 3/4 bögre víz
3 1/4 bögre cukor
1/3 bögre fehér borecet
3 ek apróra vágott friss rozmaring levél
Két 1/4-unciás levél zselatin

Elkészítés:

Vágja fel a rebarbarát ujjnyi darabokra (3 bögre). Egy 4 literes fazékban forraljunk fel 1 1/2 bögre vízet, a cukrot, ecetet, rozmaringot a rebarbarával és 15 percig (a rebarbara szétesik.)
Míg a rebarbara forr, egy kis tálban, a zselatint meglocsoljuk a fennmaradó 1/4 csésze vízzel, és hagyjuk puhulni 1 percig.

Az eredeti receptben az áll, hogy a zselatint keverjük össze a felforralt keverékkel majd szűrjük le, de szerintem először kell leszűrni, és utána keverni bele a zselatint.

Töltsük üvegekbe és zárjuk le. Hűtve 2 hónapig áll el.

Forrás: Gourmet.com

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: