Rebarbara – Cseresznye lekvár

cseresznyesreblek

5 db 2.5 dl-es lekváros üveghez

1.13 kg (2 1/2 lbs) kimagozott cseresznye
1/4 kg (1 1/2 bögre) feldarabolt rebarbara
45 dkg cukor
2 ek citromlé
1/2 tk vaj
1/2 rúd vanília

Tegyünk egy tányért a teszteléshez a fagyasztóba. Keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig.

Közepes lángon forraljuk fel, és szedjük le a habot. Sűrűn kevergessük, hogy ne égjen le az alja. Kb. 20 perc elteltével tegyük egy kanálnyit a fagysztóból elővett tányérra. 30 másodperc elteltével ellenőrizzük, hogy milyen lesz az állaga kihűlve. Ha sűrűbbre szeretnénk, akkor forraljuk tovább.

Merőkanállal merjük steril üvegekbe, 1 cm-es hézagot hagyva a tetején. Töröljük le az üvegek szélét mielőtt lezárjuk.

Az üvegek sterilizálásához a tiszta, száraz befőttesüvegeket fedő nélkül helyezzük 10 percre 100 fokos sütőbe. A tetőket öntsük le forró vízzel.

Forrás: Vanilla Garlic

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: