Meggyleves

Meggyleves

Hozzávalók:

60 dkg magozott meggy
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
2.5 dl tejföl

Elkészítés:

A magozott meggyet egy kisebb fazékban a cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5- 1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük. A lisztet 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, vízzel vagy a meggyleves levével kicsit hígítjuk, a leveshez öntjük, miközben azt folyamatosan kevergetjük. Addig főzzük lassú tűzön, míg besűrűsödik. Hűtve fogyasztjuk.

Forrás: NoSalty

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

One comment

  1. Ez a recept nem jó, a cukor túl sok, a leves túl híg, pedig kevesebb vizet tettem bele az előírtnál. És sokkal sötétebb piros, nem az a finom rózsaszín, mint a klasszikus meggyleves. Újat kell keresni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: