Könnyű sütemény egresből

egressuti

Hozzávalók:

40 dkg egres
2 evőkanál bodzaszörp
10 dkg liszt
8 dkg cukor

6 tojás
½ liter tejszín

Elkészítés:

A sütőt kapcsoljuk be 190 fokra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Egy sütőtálat (vagy több kisebbet) vajazzunk ki alaposan, szórjuk bele a megtisztított egreseket, és locsoljuk meg a bodzaszörppel. A tésztához a lisztet tegyük egy tálba a cukorral, csipet sóval. Öntsük hozzá apránként a tejszínt, keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a tojásokat is. Keverjük csomómentesre. Öntsük a tésztát az egresre. Süssük körülbelül 50 percig, míg a tészta átsül (tűpróba!), és megemelkedik. Hagyjuk hűlni pár percig, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Forrás: HVG

 

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: