Svájci hagymatorta – Tarte á l’oignon

onion-tart3

Hozzávalók a krémsajtos tésztához:

  • 2 bögre liszt
  • ½ tk só
  • 22 dkg vaj
  • 17 dkg szobahőmérsékletű krémsajt

Keverjük össze a lisztet a sóval egy tálban. Aprítsuk össze a vajat és morzsoljuk el a liszttel. Ha túl lágy lenne, fagyasszuk egy rövid ideig. Nyújtsuk nagyon vékonyra. Helyezzük piteformába és süssük 190 – 200 fok körül szép világosbarnára. A sütési idő a vastagságtól függ. 

A hagymatöltelékhez:

  • 3 ek vaj
  • 3 fej vékonyra szeletelt hagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 bögre reszelt Gruyere vagy ementáli sajt
  • 5 tojássárgája
  • 1 bögre tejszín

Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fűszereket. Fedjük le és pároljuk puhára. Helyezzük a pitetésztára, keverjük össze a reszelt sajttal és öntsük le a tojás és tejszín keverékével. 190 fokon süssük 25-35 percig, amíg a krém meg nem keményedik.

Forrás: James Beard: Menus for Entertaining

Fotó és alternatív recept kék sajttal: Jo the Tart Queen

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: