Indiai kókuszos mangó fagylalt

mango-coconut-ice-cream-02

Hozzávalók:

  • 3-4 (3 bögre) érett mangó
  • 1 konzerv kókusztej (3-4 dl)
  • 1/2 bögre tejszín
  • 15 dkg cukor
  • 1 lime leve

Ha puha, érett a mangó, akkor pürésítsük. Ha kevésbé puha, akkor vágjuk apró kockára és a cukor 1/3-ával hagyjuk állni néhány órát, majd melegítsük amíg a cukor teljesen el nem olvad és a gyümölcs meg nem puhul. Adjuk hozzá a kókusztej kétharmadát és a tejszínt, és egy pici lime levet. Adjuk hozzá a többi kókusztejet, cukrot és lime levet ízlés szerint. Hűtsük ki teljesen a hűtőben, majd készítsük el fagyigépben. Tovább tart a megfagyasztása, mint a tejszín alapú fagyiké. Szervírozzuk pirított kókuszreszelékkel, vagy apróra vágott mangóval.

Forrás: The Patterned Plate

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: