Citromos sült csirke

roasted chicken

Hozzávalók:

  • 1 közepes csirke
  • 1-2 ek görög fűszerkeverék
  • 2 negyedbe vágott citrom
  • 2 negyedbe vágott hagyma
  • 2-4 gerezd durvára zúzott fokhagyma
  • oliva olaj
  • só, bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Keverjük össze  az egyik hagymát, citromot, fokhagymát egy kevés olivaolajjal a tepsiben. Sózzuk, borsozzuk. Helyezzük a csirkét a zöldségekre, mellel felfelé, és töröljük szárazra. Töltsük meg a belsejét a másik citrommal és hagymával. Kenjük meg oliva olajjal és sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a görög fűszerkeverékkel. Dörzsöljük bele a bőrébe. Süssük 230 fokon 30 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet 175 fokra és süssük egy órán keresztül. Ha túl gyorsan barnul, takarjuk be fóliával. Ha így teszünk, akkor a végén 5 percig kapcsoljuk be a broilert. 
Ha elkészült, 10 percig pihentessük, majd vágjuk fel.

Görög fűszerkeverék:
1 kk fokhagyma por
1 kk hagymapor
1 kk rozmaring
1 ek oregano
1/2 kk menta
1 ek kakukkfű
1 kk petrezselyem

Forrás: Buttercup

 

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

One comment

  1. Visszajelzés: Szezonális május | Víg Asztal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: