Tavaszi spárgakrémleves

Spring Asparagus Soup

Hozzávalók:

  • 1 kg spárga
  • 1 vékonyra vágott mogyoróhagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 ek vaj
  • 5 bögre húsleveslé
  • 2 bögre víz
  • 1/4 bögre apróra vágott petrezselyem
  • 1 ek olivaolaj
  • 4 tojás
  • 2 szál összeaprított újhagyma
  • 2 felszeletelt zellerszár
  • 1 felaprított sárgarépa
  • 4 szelet bagett

Elkészítés:

Vágjuk le a spárga csúcsait és a fás részeit. A szárakat vágjuk 2.5 cm-es darabokra. Egy levesesfazékban olvassszunk fel 2 ek vajat, adjuk hozzá a mogyoróhagymát, fokhagymát, zellert, újhagymát, sárgarépát, főzzük puhára kb 4-5 percig. Vegyük ki a lábasból és tegyük félre.

Adjuk hozzá a húsleveslét, a vízet , és a spárgaszárakat, és forralunk fel, vegyük le a lángot és pároljuk 20 percig. Tegyük vissza a megfőtt zöldségeket majd adjuk hozzá a krumplit és sózzuk, borsozzuk. Főzzük 25 percig. Botmixerrel pürésítsük majd lassú tűzön forraljuk tovább. Végül adjuk hozzá a spárga csúcsokat, és főzzük még 5 percig.

Keverjük el a petrezselymet a vajjal és a sajttal, majd kenük a kenyérszeletekre. A sütő felső részén süssük aranybarnára a szeleteket. Zárjuk el a leves alatt a gázt és keverjük hozzá a citromlét és a cayenne-t.

Süssünk 4 tükörtojást, a levest merjük tálakba, tegyünk mellé egy-egy szelet kenyeret, helyezzünk rá egy-egy tükörtojást. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel.

Forrás: Food Republic

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

2 comments

  1. Egyszerűsített változatát főztem meg, isteni lett! Külön megfőztem egy répát és egy krumplit Naturellával (nátrium-glutamát nélküli vegeta). Levágtam egy csokor spárga csúcsát és félretettem, a fás részt lepattintottam, ahol hajlításkor eltört. A szárakat 3 centis darabokra vágtam és fél liter Naturellás és lestyános vízben 20 percig föztem, majd összeturmixoltam a krumplival és a répával. A répától kicsit barnás színe lett, amit sajnáltam, de az ízéért cserébe megérte. Az összeturmixolt levesbe beleraktam a lándzsákat és még 5 percig forraltam. Zsázsás lucernacsírával tálaltam. Ez 3 adag lett.

  2. Visszajelzés: Szezonális Április | Víg Asztal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: