Hozzávalók:
1-1/4 bögre liszt
2 ek kristálycukor
2 tk sütőpor
1/2 tk só
1 tojás
1 bögre tej
1/2 tk vaníliaaroma
1 ek olvasztott vaj
2 bögre felszeletelt eper
juharszirup tálaláshoz
Elkészítés:
Egy közepes méretű tálban keverjük el a lisztet, cukrot, sütőport és a sót. Egy kisebb tálban verjük fel a tojást a tejjel és a vaníliával. Hevítsük fel a palacsintasütőt. Keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat. Adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük bele az epret.
1/4 bögrés adagokban kanalazzuk a tésztát a palacsintasütőre. Süssük, amíg nem kezd buborékolni, kb. 3 percig. Fordítsuk át a másik oldalára, és süssük aranybarnára, kb. 2 percig.
Vajjal és juharsziruppal tálaljuk.
Forrás: Rachel Ray