rozmaringos rebarbara szörp

rebarb

Hozzávalók:

  • 1/2 kg rebarbara, ujjnyi darabokra vágva
  • 2 bögre víz
  • 1 1/2 bögre cukor
  • 3 ek aprított friss rozmaringlevél
  • 1/2 bögre citromlé
  • Szódavíz vagy szénsavas ásványvíz

Elkészítés:

A rebarbarát, a vizet, a cukrot és a rozmaringot forraljuk fel, és főzzük 15 percig. A rebarbara darabok szét fognak esni. Vegyük le a tűzről, és szűrjük le. Adjuk hozzá a citromlét. Hűtve tároljuk. 3 bögre szörp lesz belőle, ami 2 liter szódához elég. Forrás: Simply Recipes 3 bögre szörp lesz belőle, ami 2 liter szódához elég.

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

2 comments

  1. Isteni lett! 4 szál rebarbarát vettem, ez megtisztítva 22 dkg. Ehhez 1.5 dl cukrot és 1.8 dl vizet adtam, negyed bögre (2 oz, 0.5 dl) citromlével. Kb 12 rozmaringlevél ment bele, és tettem bele egy cseresznyényi gyömbért felkarikázva. A szétesett rebarbarapép is nagyon finom. 🙂 A szörp színe pedig csodálatos neonrózsaszín.

  2. Visszajelzés: Szezonális Április | Víg Asztal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: