Sonkás – tormakrémes kalács

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojás sárgája
  • 5 deka vaj
  • csapott kiskanál só
  • 1 kanál cukor
  • 1 csomag száraz élesztő

A töltelék kb.10-15 deka puhára főzött sonka, kb.3-4 evőkanál tejszínes torma.

A kenegetéshez 1 tojás.

Elkészítés:

A tejet meglangyosítottam és belekevertem a cukrot, élesztőt. A liszttel összedolgoztam az összes hozzávalót, jól meggyúrtam, gyömöszöltem. Letakarva 1 órát kelesztettem. Újra átgyúrtam. 2 felé osztottam és mindkét tésztaadagot még 2 felé vágtam. Az így kapott bucikat téglalap alakúra nyújtottam, megkentem tormakrémmel és apróra vágott főtt sonkával….. feltekertem, összefontam és kerek tortaformába raktam.

A sütőt jól előmelegítettem, 220 fokra, amíg még egy fél órát kelt a kalács. A tojással csak akkor kentem le a tetejét, mielőtt betettem a sütőbe. Körülbelül 35 percig sült

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: