Aranygaluska

aranyga253Buska

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • barackdzsem
  • pici só
  • sütőrum izlés szerint
  • 10 dkg kristálycukor

Elkészítés:
0. az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, pici cukrot szórunk bele
1. kelt tésztát készítünk, azaz mikor az élesztő kezd dagadni, belekeverjük a lisztbe, kevés olvasztott vajat és 2 tojás sárgáját, pici rumot is teszünk hozzá, összekeverjük, langyos helyen kelesztjük.
2. ha megkelt, lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyúltjuk, és kb. diónyi galuskákat szaggatunk – pl. a legkisebb pogácsaszaggatóval,
3. kivajazzuk a sütőedényt, majd iteráljuk a következőket, amíg el nem fogy a tészta: lerakunk 1 sor galuskát, megkenjük/meglocsoljuk olvasztott vajjal, megszórjuk darált dióval, cukorral, izlés szerint barackdzsemet csepegtetünk rá.
4. konyharuhával letakarjuk, tovább kelesztjük.
5. Középmeleg sütőben megsütjük, pl. gázon 4-5-ös fokozat.
6. Vanília sodóval tálaljuk.

Vanília sodó: 2,5 dl tejet, 2 tojás sárgáját, 1 evőkanál cukrot elkeverünk, és óvatosan majdnem:) felforraljuk.

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: