Panna zakuszkája

Veszek padlizsánt (árfüggő) kb ugyan annyi kápiapaprikát, ezeket megsütöm a sütőben.

Oliva olajon megdínsztelek kb fele súlyú hagymát, mint amennyi a padlizsán súlya. Kb ugyan ennyi lehúzott héjú paradicsomot is belefőzöm. Megpucolom a padlizsánt, paprikát, összenyomkodom és az egészet addig kell főzni, míg fel nem jön a tetejére az olaj. Persze kavargatni kell, mert fröcsköl. Ha kész, eléggé szét van főve, de lehet botmixerrel még tovább pépesíteni. Volt egy olyan adag, ami 3-3 kiló cucc és 7 deci olaj. Ja, kell bele só, de én mást nem tettem bele.
Tudod, hogy legalább 4 félét csináltam, nem mértem, csak nagyjából mindenből annyit vettem. Ha a padlizsán volt olcsó, vagy a paprika, akkor a Bori zöldségesnél válogattam egy adagot. Olyat is csináltam, hogy a húsdarálón ledaráltam a kápiapaprikát nyersen és a hagymával együtt pároltam, nem sütöttem meg.  A csángók tesznek bele reszelt sárgarépát is, olyat is csináltam.
Más verzió: Femina

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: