Mézeskalács

Hozzávalók:

Tészta:1 kg sima liszt, 20 dkg porcukor,1 csomag /50 gramm/

szódabikarbóna,2 kávéskanál őrölt fahéj, 2 csapott kávéskanál őrölt

szegfűszeg.

Ezeket szárazon alaposan összekeverjük egy olyan tálban, amit majd le tudunk zárni (pl. dagasztótál)

Utána 45 dkg vegyes virágmézbe (fél befőttesüvegnyi kb.) beleteszünk

fél kocka (kb. 12 dkg) RAMA margarint és mikroba tesszük. Ha jól

átmelegedett, akkor addig keverjük, amíg a margarin elolvad. Ezt a

lisztre öntjük, beleütünk 1 tojást és egy falapáttal összeállítjuk a

tésztát. Azért nem érdemes kézzel, mert nagyon ragad és a forró méz is

megégetheti a kezünket. Ha nem akar összeállni, akkor kevés langyos

vizet tehetünk bele. Kissé lágy tésztát kell kapnunk. Ha már egynemű a

tészta, akkor rátesszük a tálra a fedelét és legalább egy napig

hagyjuk állni. Nem kell hűtőbe tenni. Ha több napig áll, csak jobb

lesz.

A tésztából leveszünk olyan kétökölnyi mennyiséget és alaposan

átgyúrjuk. Ha még ragadna, akkor kevés lisztet gyúrunk bele. Alaposan

alálisztezve kinyújtjuk és szaggatjuk. Kisebb figurákhoz vékonyabbra,

nagyobbakhoz kicsit vastagabbra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt

tepsiben, 150 fokra előmelegített sütőben sütjük addig, amíg szép

színe nem lesz. A tepsin hagyjuk hűlni rövid ideig, majd egy asztalra

rakjuk egymás mellé a figurákat a teljes kihűlésig. Pár napig

szobalevegőn hagyjuk állni mielőtt írókázzuk. Így kisebb a veszélye,

hogy később a rajz lepereg róla.

Forrás: http://szemiramisz.blogspot.hu/2009/12/mezeskalacs.html

Advertisements

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: