Joghurtos almatorta

Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
1 cs sütőpor
3 tojás
12,5 dkg natúr joghurt
egy citrom leve, reszelt héja
vaníliás cukor
csipet só
3 alma
1 kk fahéj

Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. Az almákat meghámoztam, csutkájukat eltávolítottam, és megcsepegtettem citromlével. A tojásokat pár perc alatt habosra kevertem a cukorral. Hozzáadtam a joghurtot, a sütőport, a citromhéjat és -levet, a fahéjat, a sót, és ezt is összekevertem. Beleszitáltam a lisztet, és összekevertem. Két fél almát felszeleteltem, és a masszába kevertem. Az almás masszát a kivajazott, kilisztezett formába öntöttem (lehet kapcsosba, de akkor tegyünk bele sütőpapírt, hogy ne folyjon ki az összeillesztésnél). Felszeltem a maradék négy fél almát, és körberaktam vele a tésztát. 180 fokos sütőbe tettem kereken 1 órára.

Forrás: http://www.maimoni.hu/2010/04/az-apple-es-joghurt-torta.html?m=1

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: