Gyömbéres keksz

Hozzávalók:
10 dkg liszt
5 dkg vaj
2 ek cukor
1 tk őrölt gyömbér
fél tk fahéj
fél tk sütőpor

A vaj kivételével a többi hozzávalót egy tálban összekevertem, majd ráöntöttem a mikróban megolvasztott vajat és összekevertem. Elég lágy massza lett, ezért éjszakára a hűtőbe tettem folpackba csavarva. Reggel viszont majdnem olyan kemény volt, mint a mélyhűtött gesztenyepüré, ezért csak késsel tudtam felvágni, bár a recept szerint ki kellett volna nyújtani, és kiszaggatni. Kb 2 cm átmérőjű golyókat formáztam és egymástól 5 cm-re sütőpapírral bélelt tepsiben 13 perc alatt kisütöttem, két részletben 190 fokon. A recept 10 percet ír, de akkor még nyers volt.

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: