Citromos sült csirkecomb

Hozzávalók: 8 db csirke felsőcomb (csonttal, bőrrel)

bors
paprika
1 citrom
1/2 bögre olivaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 ek mustár
2 ek méz
őrölt gyömbérszója szósz

A csirkecombokat besózzuk, megborsozzuk, és egy citrom kifacsart levével és egy bögre olivaolajjal, 3 gerezd fokhagymával egy éjszakára bepácoljuk. Én tettem a pácba egy kis paprikát is. 190 fokra előmelegített sütőben bőrös oldalukkal lefelé 20 percig, majd átfordítva még 10 percig sütjük. 1 ek mustárt és 2 ek mézet összekeverünk, teszünk bele egy kevés őrölt gyömbért és a már átsült combokat ecsettel megkenjük, broiler fokozatra kapcsolva 5 percig pirítjuk. A tepsiben összegyűlt húslét és a pácot összeforraljuk, teszünk bele kevés mustárt, szójaszószt és 2 ek lisztet, provanszi fűszereket, bazsalikomot. Összeforraljuk. Isteni. Én a recepttől eltérően a pácot is a sülő húsra öntöttem, így tovább kel sütni.

Forrás: http://www.marthastewart.com/340992/roasted-chicken-thighs

About usedari

Wardrobologist

2 comments

  1. Előpácolás nélküli variáció: A combokat megmossuk, szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk Kotányi sült csirke keverékkel, meglocsoljuk olajjal. Bőrével lefelé alufóliával letakarva 190 fokon 30 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és bőrös felükkel felfelé készre sütjük, kb 30 perc alatt. Broilerre kapcsolva leöntjük a sült lét, megkenjük 2 kanál méz, 1 kanál mustár és csipetnyi őrölt gyömbér keverékével, és rápirítjuk a mázat.

  2. Ja, pici csavart citromlé is mehet rá.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: