Lencsefőzelék

  • 50 dkg lencse (apró barna szemű)
  • 15-20 dkg füstölt hús
  • 2 csík bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérépa
  • zellerszár
  • mustár
  • liszt olaj a rántáshoz

a lencsét felforraljuk és beáztatjuk vagy áztatás nélkül főzzük
a bacont apróra vágjuk, lepirítjuk, az eresztett zsírjában
megfuttatjuk a hagymát és a zöldségeket valamint a füstölt húst
ízlés szerint fűszerezzük
rátesszük a lencsét és annyi vizet öntünk rá ami bőven ellepi
készre főzzük
fél merőkanálnyit levével együtt turmixban pépesítünk, majd
visszaöntjük a többi lencséhez
gyenge fokhagymás rántással berántjuk
mustárral és cukorral ízesítjük

About usedari

Wardrobologist

One comment

  1. Visszajelzés: Csapati | Víg Asztal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: