túrógombóc

Hozzávalók:

  • 60 dkg friss tehéntúró
  • 10 dkg búzadara
  • 2 kanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 3 dkg zsír
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg morzsa.

A tehéntúrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Hozzá adjukaz egész tojásokat, a búzadarát és a lisztet.

Álljon 3-4 órát

Vizes kézzel vagy kanállal fél tojás nagyságú gombócokat formálunk és forró, sós vízbe befőzzük, kb. 5 percig. Akkor egyet kettévágunk, és ha már belül likacsos, 3 dkg meleg zsírra kiszedjük.

Morzsát pirítunk vajban, fedeles lábosban. Ebbe szedjük a gombócot, majd a lábosra a fedelét rászorítjuk, összeforgatjuk a gombócokat a morzsával.

Tálra rakjuk, tetejét tejföllel meglocsoljuk, porcukorral megszórjuk.

Forrás: Norci (Horváth Ilona szakácskönyvből)

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: